<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d88644137678078798\x26blogName\x3d%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1+%CF%83%CE%B5+%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://allilografia.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://allilografia.blogspot.com/\x26vt\x3d-4503636247666117187', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

γράμμα σε χαρτί

"Στην τσέπη του παλτού σου παλιό σουσάμι, φλούδα φυστικιών και το τσαλακωμένο γράμμα μου." - Γιάννης Βαρβέρης
 

Ε.Μ. Φόρστερ: Ξενοδοχείον Εμπεδοκλής


Το τελευταίο γράμμα που πήρα από τον Χάρολντ ήταν από τη Νάπολη.

Μόλις γυρίσαμε από την Πομπηία (έγραφε). Γενικά δεν αξίζει τον κόπο να πας και είναι και πολύ κουραστικό. Κάτι με τη δυσοσμία και τους ζητιάνους, κάτι με τα κουνούπια, λέμε να φύγουμε από τη Νάπολη. Αλλάξαμε τα πλάνα μας και θα πάμε στη Σικελία. Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί λένε πως μπορείς να τη γυρίσεις σε χρόνο μηδέν μόνο σε τέσσερα μέρη πρέπει να πας, και να δεις λίγα πράγματα.

Γιατί δεν έρχεσαι κι εσύ λοιπόν; Ξέρω πως σου αρέσει πολύ η Σικελία και όλοι θα το χαιρόμασταν, θα είχες όλο το χρόνο να ασχοληθείς με την αρχαιολογία σου. Για μια φορά στη ζωή μου θα έπρεπε να ακούω, ενώ εσύ θα φλυαρούσες. Θα το διασκέδαζες να συζητάς για ναούς, θεούς και άλλα τέτοια με τη Μίλντρεντ. Μου δίδαξε πολλά, αλλά φυσικά δεν τη διασκεδάζει να μιλά σ' εμάς. Τηλεγράφησέ μας. Δικά μου τα έξοδα. Ξεκίνα αμέσως και θα σε περιμένουμε. Οι Πισλέικς συμφωνούν και κυρίως η Μίλντρεντ.

Συνήλθα από τις αϋπνίες και τους πονοκεφάλους, σε ευχαριστώ πολύ. Κι όσο για τις μαύρες μου, δε με ξανάπιασαν καθόλου από τότε που αρραβωνιάστηκα, και δεν έχω σκοπό να με ξαναπιάσουν. Έτσι λοιπόν μην ανησυχείς άλλο.

Δικός σου,
Χάρολντ.

Αγαπητέ μου Τόμυ, αν δε σου έχει στρίψει τελείως, θα μου επιτρέψεις να σου πληρώσω το εισιτήριο.


Από το βιβλίο του Ε.Μ. Φόρστερ Στην άλλη ζωή - Διηγήματα
εκδόσεις: Καστανιώτη, 2000
μετάφραση: Δημήτρης Στεφανάκης


Ακόμα:
- ο E.M. Forster στο
ταξιδεύοντας

Ετικέτες

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Δημοσίευση σχολίου